нов щам на коронавирус

 | 

 

 

Той е по-заразен и по-смъртоносен – новият щам на коронавируса, открит във Великобритания. Той не засяга по-силно определена възрастова група, а представлява еднаква заплаха за всички. Какво още се знае за него, разказва Дойче веле.

 

 | 

 

 

Появи се още по-нов и заразен щам на коронавирус във Великобритания, съобщи БТВ. Този път двама души са имали контакт със завърнали се от Южна Африка.

 

Те са поставени под карантина. Експертите успокояват, че лицензираните ваксини ще ни защитят от новите мутации на COVID-19.

 | 

 

 

Имунологът, специалист по особено опасни инфекции Владислав Жемчугов говори за предимствата на новия щам на коронавируса.

 

„Във всеки случай епидемията ще спре, когато се образува имунен слой от поне 60-70%. Колко скоро това ще се случи, наред с други неща, зависи от заразността на вируса. Следователно от тази гледна точка ускоряването на разпространението на вируса е положителен фактор. Трябва да изградим нови болници и да подобрим лечението, така че хората да не умират“, каза Жемчугов пред РИА Новости.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби