Error message

User warning: The following module is missing from the file system: demo_profile. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /home/bradq0us/old_bradva/includes/bootstrap.inc).

Георги Първанов с най-голям депозит в КТБ- 80 милиона!?

Бившият президент Георги Първанов се оказа с най-голям влог в затворилата КТБ

Експрезидентът Георги Първанов къта в трезора зашеметяващите 80 милиона лева – разкрива „Уикенд”, като се позовава на свой човек от високите етажи на запорираната банка.
Парите в КТБ естествено не се водят на негово име. Влогът е на името на митичния богаташ от Перник Красимир Михайлов, известен със звучния си прякор Краси Свинаря. Той стана известен като собственик на скандалната мина „Ораново” и от години е приеман като личния олигарх на президента социалист.

Парите са вложени в Корпоративна търговска банка (КТБ) още по времето, в което Георги Първанов е държавен глава – в края на 2008 г. – твърди източникът на изданието. Тогава именно започват топлите връзки на президента със собственика на банката Цветан Василев. Двамата имат специален телефон, по който редовно се чуват.

Георги Първанов взема над 8 милиона годишно само от лихви

Защо в политиката и бизнеса има толкова много деца на ДС и стари комунисти…

„За милионите на Георги Първанов от години се носят легенди. Е, оказа се истина. Как е натрупал тези пари, остава загадка, въпреки че е лесно човек да проследи връзките му с олигарсите в периода 2002-2010 година. Част от тях отдавна са изнесени извън България. 80 милиона обаче са вложени като депозит в КТБ. Тъй като Гоце няма как да докаже произхода на тази сума, парите са на името на Красимир Михайлов” – разкрива схемата източникът на „Уикенд”.

Нещо повече, Цветан Василев се оказал изключително щедър към най-едрия си депозант. Той предоставя нечуваните досега 10,5 процента годишна лихва по влога. Така само от лихви Михайлов и Георги Първанов получават по 8,4 милиона годишно – изчислява изданието, което е от медийната група на Делян Пеевски.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби