Ще си оближете пръстите. Топ рецепта за традиционна свинска пача

loading...
снимка: gotvach.bg

Необходими продукти:

2 свински крачета

2 свински ушета

парче от свинска глава (може да се замести с долен джолан)

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Свинските крачета измивате много добре и отстранете всички излишни неща. С ушите правите същото – измивате и почиствате всички остатъци с ножче. Слагате ги в тенджера под налягане, ако имате или в обикновена. Добавяте равна супена лъжица сол и 5-7 зърна черен пипер. Наливате студена вода колкото да покрие продуктите 7-8 см. Затваряте съда и варите 2 часа на бавен огън.

Когато продуктите са готови сварени, обезкостете крачетата, главата или джолана. Накълцайте месото и ушите. Прецедете бульона, за да отстраните евентуално остатъци от костите и върнете в бульона накълцаното месо.

Към бульона с месото добавете счукан чесън и разпределете в подходящи купички или съдове.

Оставете да изстине напълно и оставете за няколко часа в хладилник преди сервиране.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби