Ръцете издават проблеми със здравето! Ако имате тези симптоми, отидете на лекар!

loading...

Формата на ръцете и дланта, както и цветът ни пращат сигнали.
Колкото по-широка е дланта на човек, толкова по-здрав организъм има той. Но хората с широки длани и къси пръсти трябва да внимават, тъй като могат да се сблъскат с проблеми с кръвообращение и с хипертония.

ънките дълги пръсти и тясната длан с бледа кожа са характерни за хора с чувствителна нервна система. Те реагират зле на всяка промяна на температурата, атмосферното налягане, смяната на часовите пояси, резки звуци, емоционално претоварване. Те могат да имат сериозни проблеми с нервите.

Притежателите на малки длани са с прекалено възприемчива вегетативна нервна система. За тях са характерни бронхиалната астма, възпалението на червата, прекомерно ниско кръвно налягане.

Хората с месести длани най-често имат проблеми с кръвообращението, освен това могат да имат проблеми с обмяната на веществата. Възможна е хипофункция на щитовидна жлеза.

Обърнете внимание на ставите, те издават доста проблеми. Прекалено гъвкавите стави, както и такива, които изобщо не са гъвкави, в комбинация с общ понижен тонус на мускулите издават проблеми с черен дроб или жлъчка.

Хрущенето на ставите на пръстите и китките е сигнал за сериозна липса на калций в организма. Болезнените стави на пръстите са признак на артрит.

Ако ставите отичат и се зачервяват, това може да е симптом на полиартрит и незабавно трябва да се видят от специалист. Болка между втората и третата фаланга на показалеца и безименния пръст предупреждават за предстоящи проблеми с колянна става.

Точката, която се намира в центъра на дланта, се смята за енергиен център на целия организъм. Ако рязко я натиснете с палеца на другата си ръка и усетите пронизваща болка, това означава сериозни проблеми с вашето здраве.

Болката, която се появява, ако стиснете дланта си така, че палецът на другата ви ръка да е в основата на палеца й от горната страната на дланта, а показалеца – от вътрешната й страна, издава проблеми в сърдечната област.

Проблеми с пикочно-полова система издава силната болка при натискане на мястото, което се намира от вътрешната страна на дланта, между средния и безименния пръст.

Ако нарисувате мислена линия от точката между кутрето и безименния пръст към китката, то тази една трета, която се намира до китката, съответства на зоната на черния дроб и жлъчката. Ако при натискане се усеща болка, това е знак за нарушение на работата на тези органи.

Промяната в цвета на кожата на ръцете може да подскаже за наличието на едно или друго заболяване.

Червените длани например свидетелстват за токсично поразяване на черния дроб - хепатит или хепатоза.
Появата на “мраморни рисунки” върху дланите е белег за проблеми във вегетативната нервна система.
Ако кожата на ръцете има жълтеникав оттенък, то вероятно има изменения в черния дроб или жлъчката (хепатит, камъни в жлъчката, холангит, холецистит).
Кафявите петна по горната част на дланите говори не само за напреднала възраст, но и за възможни проблеми с жлъчката.
Ако кожата на дланите сe “бели” на малки люспички, то това е свидетелство за недостиг на витамин А и D. Но ако люспичките са големи, трябва да се потърси помощ от дерматолог: върху ръката има гъбички.

Студените ръце са признак за нарушения на периферното кръвообръщение, организмът се нуждае от никотинова киселина. А ако дланите горят, това означава, че черният дроб не се справя с интоксикацията, предизвикана от натравяне с лекарства, алкохол, химични вещества.

Влажните ръце са характерни за хиперфункция на щитовидната жлеза, а сухата и бледа кожа на ръцете – за хипофункция на този орган.
• Периодичното изтръпване на кутретата може да бъде признак за проблеми в сърдечно-съдовата система. Ако подобна ситуация се наблюдава при палците, то трябва да се обърне внимание на дихателната система.

Ако върху краищата на пръстите се наблюдават гънки, наподобяващи бръчки, може да имате захарен диабет.
Пурпурният цвят на краищата на пръстите предполага проблеми с храносмилателната система.

Сърбежът по страничната част на показалеца свидетелства за нарушения в работата на дебелото черво.
Неправилната форма на ставите на пръстите е признак за артроза или подагра. Ако ставите отичат и се появява зачервяване, това е проява на полиартрит и трябва да се потърси лекарска намеса.
Болката в областта между безименния и показалеца предупреждава за наличието на сериозен проблем в коленните стави.
Според древната китайска медицина, точката в самия център на дланта е енергийният център на целия организъм. Ако рязко натиснем върху нея с палеца на другата си ръка и усетим пронизваща болка, то това означава, че имаме сериозни здравословни проблеми и трябва да вземем незабавни мерки.

Макар модерната западна медицина да смята този метод за не напълно достоверен, той може да бъде повод за посещение при лекар и своевременно разрешаване на евентуалния проблем, пише zdrave.bg.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби