Всички ги изхвърляме, а те правят тялото ви ново! Само счукайте на прах няколко

loading...

Яйчената черупка се състои от високо ниво на калций и фосфор в съединение с калий, желязо, магнезий и силиций. Калцият, който консумираме заедно с черупката, много лесно се абсорбира от тялото – в пъти по-добре от специалните добавки!

Полезните свойства на черупката са известни още от древни времена, когато в много знахарски рецепти присъствал богатият на калций прах от яйчени черупки.


Редовната му употреба ще ви помогне да предотвратите появата на остеопороза и да забравите за заболяванията, причинени от недостиг на калций.

Прахът от яйчени черупки нормализира кръвното налягане, намалява нивата на вредния холестерол, лекува киселините в стомаха, също и алергията, нормализира обмяната на веществата. Ефикасен е също при акне – черупката съдържа цинк, който оказва благоприятен ефект върху кожата, пише Блиц.

Как се приготвя прахът от яйчени черупки? Изпразнете съдържанието на яйцето и изплакнете добре черупките. След това варете в продължение на 5 минути. Изсушете черупките – след 5-6 часа ще бъдат готови за употреба. Отделете тънката ципа от вътрешната страна на черупката, след което пригответе праха, като счукате в хаванче възможно най-ситно. Съхранявайте праха на яйчната черупка на сухо и тъмно място в плътно затворен контейнер.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби