Шокиращо! Лелка в ясла е натровила деца в Русе

loading...

 

Не млечната кухня е натровила децата в русенската ясла, а източникът на заразата със салмонела е възпитателка в заведението, съобщи изненадващо шефът на агенцията по храните в града Георги Дяков, пише lupa.bg

Детската млечна кухня спря временно работа в края на миналата седмица след заповед на Областната дирекция по безопасност на храните в Русе. Причината беше регистрирани случаи на салмонела в детска ясла номер 9. 

По време на заседание днес на екипа от представители на Областната дирекция по безопасност на храните и на Регионалната здравна инспекция в Русе е решено от утре кухнята да възобнови дейността си.

Дяков обясни, че от детска ясла номер 9 са изследвани почти всички - без служителите, които са в отпуск, и без децата, които не посещават заведението.

Той каза още, че работата там продължава, като най-вероятната причина за разпространението на инфекцията е занижена лична хигиена.

Дяков обясни, че за една от служителките в яслата е установено, че е "скрит носител" на салмонела от същия вид, открит и при децата. По думите му не може да се каже със сигурност кой е първоизточникът. Служителката и децата, които са носители на бактерията, няма да посещават яслата, докато не се излекуват.

Дяков обясни, че малчуганите, приети през миналата седмица в болницата с инфекцията, вече са изписани и са в добро общо състояние.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби