ВЕДНАГА ПРОЧЕТИ И СПОДЕЛИ, ТОВА СПАСЯВА ЖИВОТ! ПРЕДВИДИ ИНФАРКТА ЦЯЛ МЕСЕЦ ПРЕДИ ДА СЕ СЛУЧИ!

loading...

Инфарктът е сред водещите убийци на хората в България както и по света!

Всички си мислим, че инфаркта удря изневиделица и не може да се предвиди, но не е точно така.

Днес BRADVA.BG представя на читателите си някои ранни симптоми, които са асоцирани със сърдечната атака и могат да ви помогнат да я предвидите.

Недостиг на въздух – причините за това може да са безброй, но сред тях е и наближаващият инфаркт. Ако не ви достига въздух, значи белите дробове не получават достатъчни кислород за тялото ви, което може да е в резултат на това, че сърцето не изпомпва достатъчно кръв.

Умора и отпадналост- С по-малко кислодор в кръвта и стеснени артерии вашето сърце трябва да работи по усилено, а вашите клетки страдат от недостиг на кислород. Като резултат енергията във вашето тяло намалява.

Дезориентация и виене на свят – при проблеми с кръвообращението кръвта към мозъка ви е ограничена, което само по себе си застрашава живота ви. Това се проявява като дезориентация, виене на свят и избиване на студена пот. В никакъв случай не пренебрегвайте тези симптоми!

Не болка, напрежение в гърдите – ако чувствате транно напрежение в гърдите без значение дали то е слабо или силно, това може да се окаже още един признак за наближаващ инфаркт, предава медицинският сайт Medicinenet.

Ако вие или ваш близък изпитва тези симптоми, задължително отидете при лекар. Може да се окаже, че не са повод за притеснение, но видани е по-добре да знаете мнението на специалист!/BRADVA.BG

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби