Вълшебната почивка без цистит – мисия възможна!

loading...

Шепи, пълни с лято. Лято, лято и пак лято! Развява неспокойни мисли и трепетни очаквания за море, пясък и любовни срещи, за топли усмивки и закачливи намигвания, за леки като перце усещания.

Лятото развява парфюм на обещания за безкрайни възможности и за творчески заряд. Денят е дълъг – готов да осъществи дори и най-фантазийните ти планове.

А нощите са топли, обсипани със звезди, които вещаят добрини.

И всичко ти се струва лесно и обозримо. Всичко ти се струва ей така на една мидичка разстояние. Посягаш с ръка и докосваш гората, протягаш крак и галиш морските вълни. И се гмуркаш с вещината на водолаз сред летни приключения, докато водни пръски къпят новия ти зелен бански костюм. И докато предизвикателно показваш  стегнатия корем, с който си се сдобила със зверски труд и лишения, нещо коварно, рязко и мъчително те дърпа за слабините и тушира целия ти ентусиазъм за няколко дни напред.

Разваля не само настроението ти, но и ти доставя такава болка, че забравяш кой ден от седмицата е и дори как се казваш. Забравяш, че е лято и че е време за релакс, наслада и  удоволствия. ЦИСТИТ! И започваш да се чудиш какво си сбъркала и този път – дали си стояла дълго време с мокър бански или по-дълго време на климатик или пък онази вечер на лятното кино, когато реши, че нямаш нужда от връхна дреха и се остави на летния бриз да гали косите ти... Или пък химикалите в басейните са те изнежили и са позволили на бактериите да нахлуят безпрепятствено. Каквато и да е причината, срещата с цистита винаги е неочаквана и винаги е изключително неприятна. А когато е осъществена по време на ваканцията ти, тогава всичко придобива още по-тъмни окраски и проваля и без това броените за почивка дни.

Какво да направим, така че да се защитим?

Опитайте да спазвате няколко прости правила:

Пийте много вода. И без това летните жеги Ви карат да ожаднявате повече. Приемайте повече вода от обикновено (най-лесно водата се изчислява, като умножите килограмите си по 0,03). Например жена, която тежи 53 кг. трябва да приема 1,59 литра вода дневно. Водата извършва и чисто механично измиване на пикочния мехур.

Не стойте с мокър бански.

Сменяйте превръзките и тампоните си често. Не стойте с тампони в басейни или в морето. Така създавате на бактериите подходяща за развитие среда.

Избягвайте лютите храни и кафето. Кафето обезводнява организма. Ако приемате кафе, пийте го с поне чаша вода.

Внимавайте с честите сексуални контакти. При чести и бурни сексуални контакти лигавицата се изнежва и става податлива на инфекции.

Детоксикирайте се! Направете си детоксикиращ режим преди почивка или по време на почивката. Детоксикираният организъм е с по-силна имунна система, което означава, че не е податлив на инфекции и бързо, и ефикасно се справя с нахлулите бактерии и микроорганизми. Освен, че детоксикираното тяло е по-защитено и здраво, то изглежда и по-добре – кожата е озарена, излишните килограми, дошли в следствие на акумулираните излишни токсини, са си отишли, целулитът е значително намалял и усещането е за повишена жизненост и лекота!

"За жената"

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби