Несправедливост? Осъдиха младеж на 2 г. затвор, оказал помощ на жена

loading...

 

Съд в Малага определи ефективна присъда от две години лишаване от свобода на младеж, който при опит да помогне на жена, нападната от престъпници, е убил единия от тях, пише новини.бг.

Въпросният инцидент е станал през 2015 година, когато в ранните зори жената, докато се е прибирала от работа, е била пресрещната от двама мъже, които я повалили на земята и ѝ отмъкнали чантата. В онзи момент оттам минал и младежът, който станал свидетел на обира и хукнал да догонва единия от двамата нападатели, който бил задигнал дамската чанта. Когато го настигнал, двамата се сбили и в резултат от нанесения му побой нападателят загубил равновесие и паднал на земята. Заради силния удар при падането си мъжът получил мозъчен кръвоизлив и няколко дни по-късно издъхнал в болницата.

Въпреки тезата на защитата, че обвиняемият се е притекъл на помощ на жена и е върнал онова, което е било отнето от нея по насилствен начин, съдът отказа да преразгледа решението си и определи 2-годишната присъда, като освен нея момчето е задължено да заплати обезщетение в размер на 178 000 евро на роднините на загиналия.

Младежът разполага с 15-дневен срок, в който доброволно да влезе в затвора, или в противен случай ще бъде приведен със заповед, информира ''La Vanguardia''.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби