Мъж от Варна изпадна в шок: Мъртвец съм, според шофьорската ми книжка

loading...

 

Здрав и прав жител на Варна изпадна в шок, след като разбра, че се води мъртвец от 9 години, поне според шофьорската му книжка. Андрей Георгиев Георгиев разказа за абсурдната случка във фейсбук. Ето цялата история, придружена с коментар „Нема такава държава”, пише лупа.

„Нека ви споделя какво ми се случи през дни. В неделя на влизане в София ме спря патрул на Пътна полиция, защото не бях включил дневните светлини на колата. При проверката се оказа, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 година (да, точно така преди 9 години) поради причината, че съм починал.? Интересното в случая е, че през 2013 година имам акт, който съм и платил.

Имам и няколко електронни фиша, които също са платени. Още по-интересно е, че съм спиран поне 5 пъти за тези години и никой до момента не е забелязал, че съм мъртъв по шофьорска книжка.

Оказа се, че полицаите, които ме спряха, нямаха никаква идея какво да правят и по съвет на някакъв дежурен ми върнаха документите и ми пожелаха приятен ден, а на въпроса ми какво да направя, за да бъда отново жив и правоспособен водач, ми казаха, че нямат никаква идея.

Та всичко приключи благополучно днес в столичния КАТ и понеже жената на гишето ми каза, че съм 2-ри такъв случай, реших да споделя с вас какво се прави. Отивате в КАТ, там, където се подават заявление за издаване на дубликат на СУМПС. Давате си шофьорската книжка и личната карта, необходимо е да сте „жив” по лична карта, и те ви съживяват в системата.

Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай - ВАРНА, се налага да зачакате известно време, тъй като съживяването става по местоумиране???

Та така... Отново съм официално жив водач на МПС... след 9 години, в които не съм и подозирал за своята кончина и че реално съм неправоспособен водач.

Е ..., нема такава държава! Положението е Мики Маус откъдето и да го погледнеш", пише Андрей Георгиев Георгиев.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби