БЕЗОТКАЗЕН БАБИН ЛЕК, ЗА ДА ЗАБРАВИТЕ ЗА КОВАРНАТА ПАРОДОНТОЗА!

loading...

Отвара от върбинка и пелин може значително да облекчи състоянието на пародонтоза.

Вижте тук как се прави това.

Най-често заболяването е предизвикано от занемарена хигиена на устната кухина и нерационален начин на живот.

На следващо място сред причините е и напредващата възраст, но напоследък все повече млади хора също се оплакват от симптомите на това заболяване.

За нея стоматолозите твърдят, че е второто по разпространение заболяване, след зъбния кариес. Пародонтозата всъщност не е само възпалителен процес в устната кухина, а често пъти е следствие от по-сериозни болести, засягащи нервната и кръвоносната система.

Две билки при пародонтоза, които наистина действат

В началото, болестта се изразява само със сърбеж и парене на венците, понякога и зачервяване. На следващия етап от развитието си, заболяването причинява оток във венците, задържане на гной и кървене.

Лошия дъх и често образуване на абцеси, също са част от развитието на пародонтоза. През последния стадий се стига до загуба на зъби. Пародонтозата води и до следващи проблеми – влошено храносмилане, което е причина за възникване на стомашни язви, гастрит и др.

Сред най-честите причинители се отличават зъбния камък, липса на важни витамини, лоша устна хигиена. Бременността също е сред една от нерядките причини за развитие на пародонтоза.

При лечението се започва с премахване на възпалителния процес, а след това се откриват и елиминират причините за възникването на това заболяване. Често пъти обаче, лечението с антибиотици е неефикасно и само временно. Затова ви съветваме да използвате билки при пародонтоза.

Една от най-лековитите рецепти, съдържащи билки при пародонтоза е тази с върбинка и пелин. Смесете двете билки в съотношение две към едно (две части от върбинката и една от пелина), вземете две супени лъжички от сместа и ги сварете в половин литър вода за около пет до десет минутки.

С тази отвара се жабуркате поне три пъти в деня, като дори и да усетите облекчение, не прекъсвайте процедурите поне два месеца, за да разрешите дълготрайно проблема си.

За лечение на пародонтоза е най-добре да се ползва така нареченият обикновен пелин. Или още известен като едногодишен пелин. Латинското му наименование е Artemisia annua. Но също така хубаво и здравословно се отразяват и всички други видове пелин като например полски пелин (Artemisia campestris), дребнолистен пелин, популярен сред специалистите и като Artemisia chamaemelifolia. За целта можете да ползвате и Artemisia pedemontana или добруджански пелин.

Останалите видове пелин – сантонинов, тънкожилест, скален и австрийски също вършат работа, макар и да не са възможно най-доброто. Но ако си жабурите устата с тях малко по-дълго, със сигурност ще имате ефект!

Бонус рецепта за спиртна настойка от пелин при пародонтоза и възпалени венци.

Руският сайт samsebelekar.ru („Лекар сам на себе си“) препоръчва следния начин за приготвяне на настойка от пелин при лечение на венци и пародонтоза.

При възпаление на надкостницата се използва настойка от пелин за натриване на венците. Руснаците използват думата „полынь“, която се отнася за обикновения пелин.

20 грама от билката се заливат с 200 милилитра водка и се оставят да се настоят една седмица до 10 дни. Натривайте венците с тази настойка, след като сте си измили зъбите. И така вие ще забравите за всякакви проблеми с венците!/bilka.info

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби