ТРАГЕДИЯ! Дете на 1 година почина в болница в Плевен

loading...

 

Ще проверяват дали има лекарска сгрешка при смъртта на дете в болница в Плевен, предаде Нова тв.

Детето е било от Ловеч, на 1 годинка и е имало тежка инфекция. Преди това семейството било на море.

Медиците 12 часа не са успели да свалят температурата му.

Детето е заведено в болница след четири дни домашно лечение, което е било указание след предходен преглед в друга болница.
Майката твърди,че детето не е прегледано в Плевенската болница, където го завела в 7:20 вечерта.

Сестрите не са успели да намерят вените на детето, като според майката, това е единственото действие, от страна на медиците.

Според говорител на болницата, детето е постъпило в болната 4 дни след неадекватно лечение, а според родителите лекарите са подценили случая.

На детето не е направена аутопсия, въпреки тежкия случай.

Родители са подали жалба чрез адвоката си и предстои проверка по случая.

Специалистът по медицинско право д-р Мария Петрова коментира в сутрешния блок на Нова тв, че в България липсва стандарт за начина, по който се води медицинската документация и по всяко време може да се впишат в документите извършени действия от медицински лица:

„Не мога да приема обяснението на говорителя на болницата, че детето не е лекувано 4 дни. Това дете има личен лекар, който е направил някакви усилия, детето е преглеждано в частна  болница и не са безотговорни родителите. Те просто са спазили указанията за продължаване на домашното лечение.  
Във времето, в което дете е прието в болницата, по думите на родителите лекарите са подходили с неохота и независимо от тежкото състояние на детето е имало въпроси защо от Ловеч отиват в Плевен, т.е. никой не изхожда от състоянието на детето”, добави тя.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби