Нов скандал! Волен съди Радан за 15 бона , нарекъл го

loading...

 

Шефът на „Атака” Волен Сидеров съди евродепутата Радан Кънев за 15 000 лева заради остра реакция и обиден пост в социалните мрежи по повод непатриотично изказване на националиста през март 2018-а. Детайлите на конфликта даде самия ексшеф на ДСБ, пише лупа.

„На връщане от отпуск, с изненада получих искова молба от Волен Сидеров  за 15 000 лева. Поводът е, че съм реагирал на неговото изказване, че в средата на 19 век „няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо“. И в реакцията си съм отбелязал - съвсем вярно, впрочем - че „никое хюмне, мекере, ибрикчия или предател” не е обиждал така българите.", написа евродепутатът на стената си във Фейсбук преди минути. 

Адвокатът пусна и факсимиле от отговора си на иска на Сидеров в Софийски районен съд, в който твърди, че искът е „процесуално недопустим” и неоснователен, а фактите са превратно представени. Радан Кънев не отрича пред съдиите, че наистина е използвал умишлено груби думи, но се оправдава, че „нито целта, нито съдържанието на текста целят да обидят лично ищеца, или да го наклеветят. "Текстът е изцяло ориентиран към остра критика на политическите тези, изречени от ищеца”, написал е бившият шеф на ДСБ в обяснението си.

Радан намекна за юридическото си образование, като увери, че знае кога да дено изявление може да се тълкува като обида. Той обясни, че не искал да атакува личността на Сидеров, която не го интересувала, а неговите тези.
Според Кънев грубите изрази „мекере”, „хюмне” и „ибрикчия”, ползвани от него за да оборят тезите на Волен трябвало да се асоциират с човек с непатриотично поведение, който е подвластен на чужди влияния. Според Кънев, нямало исторически сведения обществени дейци като Поп Кръстю, Хаджи Иванчо Хаджипенчович или Драган Цанков, обвинявани в предателство в определени периоди някога да са правили изявления, подобни на тези на шефа на „Атака”, което предизвикало и острата му реакция.     

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби