Извънредно от съда! Шокиращ обрат по случая с мутренската акция в "Бесо"

loading...

 

Софийски градски съд пусна от ареста задържаните за погрома в известно столично заведение на 12 август срещу парична гаранция от 2000 лева за всеки, пише новини.бг. Сергей Димитров и Цветко Цветков бяха арестувани за нахлуването в заведението, което напомни за мутренските времена и предизвика извънредна пресконференция на ръководството на МВР в Министерски съвет.

Защитниците на двамата задържани - адвокат Ваня Траянова и адвокат Любомир Таков, поискаха по-лека мярка, тъй като според тях няма категорични доказателства, че именно двамата са извършители на деянието, и двамата имат установени адреси, както и сами са се явили в СДВР, след като са разбрали, че ги издирват.

От прокуратурата заявиха, че трябва да бъде уважено решението на Софийския районен съд и задържаните да останат в ареста, тъй като извършеното деяние е със сериозна обществена опасност и разпитите на свидетелите показват, че именно те са участвали в деянието.

След като изслуша страните, съдът прие, че има обосновано предположение за съучастие. Имайки предвид чистото им съдебно минало, постоянните им адреси и факта, че са се явили сами пред полицейските органи, мярката "парична гаранция" ще бъде достатъчна, за да се обезпечи съдебният процес, отбелязаха магистратите.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби