Георги Коритаров избухна по телевизията: Правителството може сериозно да се разклати заради

loading...

 

Трябва да отбележим, че това е не просто сериозно обвинение, а това е обвинение, което трябва да бъде скрепено със сериозни доказателства и аргументи. Едно такова обвинение трябва да бъде неопровержимо. Към момента обаче говорим за едно обвинение, което е далеч от доказателствената част. Според мен трябва да изчакаме крайните доказателства, защото може да се стигне до объркване, пише новини.бг.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ журналистът Георги Коритаров, който коментира темата за обвинението в шпионаж на председателя на движение "Русофили" Николай Малинов. "Трябва да бъдем обективни и това, което е написал Николай Малинов, са политически виждания, а не шпионаж. Изследването на Живко Георгиев показа, че Росен Плевнелиев няма да бъде издигнат повторно за президент заради русофобоската си политика. Така и стана. Същото изследване показа, че Румен Радев ще пасне идеално на нагласите на хората, които са проруско ориентирани и антинатовски. Аз няма да се учудя, ако БСП сега поискат вот на недоверие на тема външна политика. Ген. Решетников вече обяви, че Волен Сидеров е изключен от коалицията заради русофилските си възгледи. От БСП могат да се възползват от позицията на "Атака" и правителството да се разклати. Трябва да отбележим, че България не изгони руски дипломати по случая "Скрипал", както и не реагира на изнесените доказателства от Македония, че служители на ГРУ в София влияят на събитията на Балканите", припомни Георги Коритаров.

Заедно с него гост по темата беше и Захари Захариев, председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия. "Аз се смея на тези твърдения на прокуратурата. Виждаме какви доказателства се изнасят. С такива доказателства могат да арестуват половината журналисти от в-к "Нова Зора" или политологът Валентин Вацев, защото те изказват същото мнение и геополитическо виждане. Това е смешно. Относно прането на пари - това не се нарича шпионаж. Това са икономически интереси и нямат нищо общо с шпионажа. При нас също има хора, които смятат, че за българския национален интерес е добре да имаме добри отношения с Русия. Движение "Русофили" се пръкна на база на нашата организация. Аз не разбирам техните виждания, защото според мен всички трябва да сме българофили, а не русофили или американофили, като защитаваме националните интереси. За мен всички тези скандали, с изложбата за 9 септември и сега този за шпионажа, не са в полза на Бойко Борисов и правителството. Той се опитва да възстанови отношенията с Русия, но някой му пречи. Това са определени кръгове, които са далеч от министър-председателя

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби