Местните настръхнаха! Камионът в Сливен разкъса на парчета майка на 5 деца, събраха я в 3 чувала

loading...

 

46-годишната майка на пет деца, която загина уж затрупана от боклуци, изсипани от камион на незаконно сметище в сливенския кв. „Надежда”, е била буквално разкъсана на парчета от тежката машина. Това научи Lupa.bg от свой източник от полицията Сливен, пише лупа.

Официалната информация по трагедията е, че около 15,55 часа на 1 октомври по време на разтоварване сметосъбиращото ремарке на товарен автомобил „Даф“ се обърнало върху преминаващата покрай него 46-годишна жена, вследствие на което тя починала. Автомобилът е управляван от мъж на 55 години от областния град. По случая има образувано досъдебно производство.

Ето какво всъщност се е случило:

Следобед около 16 часа жената, която е от ромски произход и майка на пет деца, се прибира от работа, където ходила да си вземе заплатата. Цехът за пакетиране на червен пипер, в който работи, е буквално на 50 метра от входа на кв. „Надежда”, ромското гето на Сливен.

Между цеха и квартала от много време съществува незаконно сметище, което през последните 4 години не е чистено изобщо. На това място доста фирми, при това с богати собственици, си изхвърлят боклуците.

Жената минава покрай сметището, когато се появява камион „Даф”. Официалната версия е, че е изхвърлял битови отпадъци, за да се оправдае версията, че е камион на чистота в града. Твърдението е, че ромката минала покрай машината, т.е., тя сама се е навряла под камиона, който започнал да изписва боклуците си, които я затиснали и 46-годишната сливналийка починала.

Това обаче не е истина, обясни запознатият с драмата. Първо, жената не е минавала през сметището, а покрай него. През това време камионът правел маневра на заден ход, при която се ударил в бетонна стена и отчупил парче от нея.

От удара ремаркето се преобърнало и паднало върху жената, като буквално разкъсало на парчета майката на пет деца. „Ако е засипана с отпадъци, жертвата е щяла да се задуши, но тя е била „на дроб”, буквално. Дошлите на мястото хора от квартала едва са събрали трупа й в три черни чувала. Важно е да се знае, че ромката е от читаво семейство - тя работи, мъжът й също, имат пет деца, за които се грижат”, обясни източникът на Lupa.bg.

Най-скандалното, по думите му, е че се прави опит да се прикрие случаят, като се прехвърли вина на камион на чистотата в Сливен. Според него машината била на „Сливенски мелници” ЕАД.

След ужаса Сливен е под напрежение. Хората поискаха незаконното сметище да бъде премахнато и заплашиха, че ще струпат боклука пред общината. Местните власти обещаха спешни мерки.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби