Борисов отсече: Българи се връщат от чужбина, защото има такава държава

loading...

 

"Усилията дават своите резултати - център след център, висококвалифицирани служители, българи, връщащи се от чужбина, защото България е прекрасно място за живеене", пише news.bg.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк.

Премиерът Борисов изтъкна, че страната ни продължава да привлича чуждестранни инвеститори и припомни, че само преди дни във Варна беше открит център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC, където ще бъдат разкрити над 300 нови работни места.

По думите му на територията на София Тех парк се помещава и аутсорсинг центъра на Световната банка, като там ще бъде разположен един от осемте суперкомпютри на ЕС.

"Прави се наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда. Усилията ни се възнаграждават", заяви още премиерът Борисов и допълни, че неслучайно новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ни е определила един прекрасен ресор.

"По-добър ресор не бихме и искали - това е бъдещето - образование, култура, спорт, "Еразъм+", университети, и това, което вие правите тук", изтъкна министър-председателят Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център София.

Премиерът е категоричен, че българският мозък е иновативен и не случайно Джон Атанасов се е сетил пръв да програмира компютър. 

Целта на центъра в София е да се превърне във водещ ИТ глобален софтуерен доставчик на производителите на автомобили. Разработването на софтуер за бъдещото развитие на автомобилостроенето ще постави България на световната карта като важна дестинация за автомобилния бизнес. Това от своя страна би могло да бъде повод за привличане на стратегически инвеститори в България. До 2023 година в центъра ще заработят над 500 високо квалифицирани инженери.

Мислите, че това се прави лесно ли, запита Борисов и допълни, че това се прави само, когато има такава държава.

Относно преговорите за "Фолксваген" Борисов заяви: "Имаме само една слабост - че спазваме европейските правила. Това било кусур за България - тяхно решение, просто ние сторихме всичко необходимо".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби