Смразяваща версия за смъртта на 39-имата в камиона ковчег от България, няма да повярвате

loading...

 

Една от версиите за причината за смъртта на 39-те души в камиона „Скания“, пристигнал във Великобритания от България, е замръзване до смърт, съобщава „Дейли Мейл“.

В Холихед камионът е влязъл в събота, което означава, че е много вероятно да е престоял цели четири дни в Грейс, където беше открит, преди някой да информира властите.

Смята се, че вътрешността на камиона може да е била замразена до минус 25градуса по Целзий. Ричард Бърнет, изпълнителен директор на транспортна асоциация, обяснява, че ако камионът е бил замразен, условията вътре биха били „абсолютно ужасяващи“ и биха убили всеки човек доста бързо. 

„Било е тъмно. Ако хладилникът е бил включен, е било ужасно студено. Единственото място за ходене до тоалетна е било в задната част на ремаркето. Можете да си представите, ако са били там с дни, че е имало фекалии и урина“, посочва той. Според запознати, камионът най-вероятно е напуснал континентална Европа през Шербур или Роскоф във Франция, след което е пристигнал в Рослър в Ирландия и е продължил по пътя към Дъблин. Някои твърдят, че камионът е пристигнал в Белфаст и оттам е продължил към Дъблин. От Дъблин с ферибот е стигнал до Холихед, след което се е озовал в Грейс, източно от Лондон. 

На място са изпратени пет линейки, екип за реагиране при наличие на опасни вещества и въздушна линейка. Забелязани са и коли на Червения кръст, съобщава „Скай нюз“.

В разследването вече са се включили и служители на Националната криминална агенция.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби