Ето какво има на адреса във Варна, на който е регистриран камионът-ковчег в Есекс

loading...

 

На адреса, на който е регистрирана ирландската фирма, собственик на камиона с български номера, в който бяха открити 39 мъртви тела, се помещава дружеството „Утрешни движения днес”. То е регистрирано миналата пролет от Джоана Мари Махер на адрес в морската ни столица.

В Търговския регистър е посочен партерът на жилищен блок. Според живущите, никога тук не се е помещавала чужда фирма, предаде БТВ.

По информация на българските власти, камионът е напуснал България през 2017 г. и не се е връщал. Справка показа, че превозното средство има сключена българска застраховка „Гражданска отговорност”, валидна до юни 2020 г.

„Както стана ясно късно снощи, камионът е влязъл именно през Белгия, а не през Уелс, както се смяташе първоначално. Основната версия на британската полиция е, че загиналите са жертва на трафиканти на хора. Според заместник началника на полицията в Есекс, в момента приоритет в разследването е идентифицирането на жертвите, но процесът може да се окаже дълъг”, коментира Иван Димов, съветник на министъра на външните работи.

По подозрение в убийство в ареста остава 25-годишният шофьор на камиона, който е от Северна Ирландия.

Междувременно полицията в Северна Ирландия е претърсила две жилища, за които се смята, че са свързани с арестувания.

Националната криминална агенция е изпратила полицаи, които да помогнат и да идентифицират „групи от организираната престъпност, които може да имат участие” в престъплението.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби