Баща на пет деца изгоря като факла в колата на мечтите си и ги остави сами

loading...

 

48-годишният анестезиолог д-р Омар Алън точно е карал автомобилът на мечтите си – Tesla S, когато в един момент загубил контрол над управлението и се блъснал в крайпътно дърво в южната част на Флорида.

Но не ударът е това, което го убива, а ''високотехнологичният дизайн'' на превозното средство. Според адвокати на семейството на загиналия технологията на автомобила, определена от компанията за футуристична и от най-ново поколение, се е провалила именно в частта, заради която е била конструирана – да спасява човешки животи.

След удара Алън насочва ключодържателя към дръжките на вратата, които трябва ''да ги разпознаят'' и по този начин вратата автоматично да се отвори. Механизмът обаче така и не проработва и мъжът бива обхванат от пламъците в купето, които по-късно поглъщат и цялата кола.

,,Тази трагедия нямаше да се случи, ако от ''Тесла'' бяха сложили най-обикновени дръжки за отваряне, защото тогава г-н Алън щеше да се измъкне жив и здрав. А тези високотехнологични нововъведения са предпоставка и за други човешки жертви при подобни инциденти. Автомобили с такива дефекти се оказват смъртоносен капан'', смята близък до семейството адвокат.

Омар Алън, баща на пет деца, взима колата на мечтите си поради една основна причина и тя е – парадоксално – ''високата степен на сигурност и безопасност на автомобила'', твърди друг защитник на семейството, цитиран от ''Вашингтон поуст''.

Той посочи, че и преди е имало ''сходни инциденти'' с автомобилите на ''Тесла'', което според него е безумно да продължава да се случва.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби