Опасна игра кара децата да рискуват живота си, пазете вашите

loading...

 

Деца се хвърлят пред автомобили в горнооряховското село Първомайци.

Хлапетата заставали на главната улица на селото във вече тъмната част на вечерта, около 19-20 часа и си играели, като се мятали и търкаляли по шосето, пред приближаващите автомобили. Някои от водачите признават, че са видели едва в последния момент лежащите на пътя в тъмното малчугани, и е трябвало да проявяват нечовешки рефлекс и да скачат на спирачките за да не ги прегазят.

„Бяха три момчета. Не ги видях в тъмното, но не бяха много големи. Сигурно около 7-8 клас. Стояха си на тротоара и изведнъж двете скочиха на платното и започнаха да се борят и да скачат, а после паднаха на земята и започнаха да се въргалят.

Движих се бавно и имах време да спра и да ги напсувам. Ами ако някой се беше изсилил със 80 или 100 км. какво правим. Щеше да мине през тях и да ги остави на място. Тия деца нямат ли родители, които да се интересуват защо още не са се прибрали по това късно време къщи”, възмущава се Димитър Петров.

За изскачащите пред колите хлапета сигнализират и други водачи. Те апелират към всички свои колеги, на които им се налага да минават с автомобили по тъмно, през Първомайци да бъдат особено внимателни и да карат бавно за да не оставят родители почернени за цял живот.

Tags:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби