Свидетел хвърли бомба по случая с починалото 3-годишно дете

loading...

 

Детето престоя може би над два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който реално беше хоспитализирано. Това заяви в ефира на bTV свидетел на прегледа на 3-годишното дете, което преди дни почина в столична болница от пневмония, пише блиц.

"Имаше спорове вътре в лекарския кабинет. Единият бе дали може да бъде хоспитализирано детето, защото нямало легло", заяви Ясен Ничев. "Разбрахме, че родителите са идвали по-рано сутринта, но били посъветвали да потърсят помощ другаде", каза той.

"В този спешен кабинет обикновено се чака много и чисто административно нямат капацитет да обслужват всички пациенти. Аз бях там с моето дете и чакахме 3 часа и половина. Те преценяват кой случай е по-спешен от друг", заяви Ничев.

"Имаше случай на дете с линейка, то бе по-спешно от всички и влезе първо", сподели той. Той се върна на разказа си по случая с починалото 3-годишно дете: "Майката влетя с дете на ръце, но детето беше в критично състояние и беше видимо неадекватно. Влязоха за преглед вътре около час. 30 минути след това му правеха изследвания", каза Явор Ничев. "Вътре в лекарския кабинет освен д-р Гоергиева имаше и още един лекар. Дочухме, че д-р Георгиева е била против да бъде приемано детето. Не знам дали по административни причини или не е смятала, че е толкова тежко състояние. Другата лекарка обаче направи всичко възможно детето да бъде хоспитализирано. Според нея то не беше добре", призна Ничев.

"Лекарите там иначе се държат много човешки и нормално. Честно казано нямам забележки към лекарите от педиатрията", призна той. Според него, ако детето и било прието сутринта, е нямало да се стигне до фатален край. Според него случаят с това дете е бил подценен. "Исках да ви разкажа всичко, защото според мен имаме нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която има спешен кабинет.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби