Хиляди хора се прощават със Стефан Данаилов от цялата страна

loading...

 

Днес е ден на смирение и памет. Днес се сбогуваме с легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов. Това написаха тази сутрин от Народния театър "Иван Вазов", където в 11 започна поклонението пред кинолегендата. Актьорът почина на 27 ноември след тежко боледуване.

Площадът пред театъра, в който десетилетия игра Ламбо, се изпълни с хора много преди официално обявения час за траурната церемония. Дълга опашка от желаещи да се простят с легендата се изви пред Народния още в 10 часа.

Мастера бе положен в затворен ковчег от махагон. Тленните му останки са поставени във фоайето на първи балкон. Негови ученици от различни поколения застанаха като почетен караул до ковчега.

Съболезнования приемат синът му Владимир, който се върна от САЩ, доведеният син на актьора Росен Цанков заедно със своите деца, както и племенницата на Данаилов - Росица Обрешкова заедно с дъщеря си. 

Много венци и цветя бяха наредени по коридорите на Народния театър.

Сред първите, които дойдоха да се простят с Данаилов беше лидерът на БСП Корнелия Нинова и бившият президент Георги Първанов, които влязоха без да чакат на опашка.

Актьори, режисьори, творци, общественици, политици от различни цветове се наредиха на опашката, за да се поклонят пред таланта.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби