Погребват във вторник Ламбо до любимата му Мария

loading...

 

Стефан Данаилов ще бъде погребан утре до любимата му Мария. Опелото на частните гробища в Бояна ще започне в 14 часа, а днешното поклонение в Народния театър ще продължи, докато отвън има хора, дошли да се сбогуват с великия актьор, съобщава "Трафик нюз".

Студентите на Ламбо от различни випуски стояха като почетен караул около ковчега, сред тях бяха Силвия Лулчева, Дарин и Деян Ангелови, Башар Рахал и цялата група от последния клас на Мастера в НАТФИЗ. Съболезнования приемаха пристигналият от САЩ син на Ламбо- Владимир, заедно със съпругата си, както и доведеният син Росен Цанков и племенницата му Росица Обрешкова. Неутешима в залата бе жената, която години наред помагаше като сътрудник на Ламбо - Невяна Малчева.

Ето и посвещението на студентите на Стефан Данаилов, прочетено от Силвия Лулчева: Сбогом, Мастер! Благодарим ти за смелостта да поемеш кръста да поведеш млади хора към светлината на изкуството! Благодарим ти за безпощадно точната искреност! Благодарим ти, че когато обсъждаше актьорската ни работа, вниманието ти беше съсредоточено върху това, колко сме пораснали като човеци. Благодарим ти, че ни наказваше, като ни прощаваше! Благодарим ти, че говореше просто, честно и човешки, с безмилостна автоирония, че не се къпеше в суета и самовлюбеност, а ни респектираше с нечовешка човечност! Благодарим ти, че смущаващо земен, оставаш завинаги толкова високо, че всички ще преминем живота си, протегнали мечти да те заслужим! Благодарим ти, че ни беляза с любовта си към живота! Благодарим ти, че ни зарази с лудостта си! Благодарим ти, че ни учеше на екипност и партньорство в професия, в която всеки се изкушава да изпъкне, да е пръв, да е по-напред! Благодарим ти, че преди да станеш професор, беше Академик по човекознание, човеколюбие и човещина! Благодарим ти за широтата, за свободата, за мащаба на смелото ти сърце! Благодарим ти за щедростта, за замаха, за смеха! Благодарим ти, че ни научи на уважение и памет към твоите учители, към твоите състуденти и приятели! Благодарим ти, че ни научи на уважение и памет към твоите учители, към твоите състуденти и приятели! Благодарим ти, че ни покори с непосилната лекота на любовта и усмивката си! Благодарим ти, че ни показа какво е диалогичност, дипломатичност и внимание към всеки! Благодарим ти, че ни остави домашно, да напишем отговор на литературния въпрос: достоен ли съм да съм твой ученик? Сбогом, Мастър! Прости ни! Обичаме те, Учителю!
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби