Путин: Убитият в Берлин чеченец е кръвожаден терорист, избил десетки невинни хора при атентати

loading...

 

Чеченецът с грузински паспорт Зелимхан Хангошвили е бил кръвожаден терорист. Това е казал Владимир Путин. По думите на руския президент убитият на 23 август 2019 г. в Берлин четиридесетгодишен мъж се е биел срещу Москва на страната на сепаратистите в севернокавказката автономна руска република в края на миналия и началото на този век.

При една от акциите с негово участие са загинали 98 души. Почернените заради този човек хора са много повече. Хангошвили е бил сред организаторите на атентатите в метрото на Москва преди над девет години (вижте долу), е отговорил на въпрос държавният глава на пресконференция в Париж. Путин е допълнил, че не е разполагал с подробна информация около убийството на Хангошвили.

Аз обаче не одобрявам експулсирането на нашите дипломати, е заявил той. След молба на федералната прокуратура на Германия външното министерство в Берлин е обявило двама сътрудници от посолството на Москва за нежелателни персони.

За тях се е смятало, че са били съпричастни в ликвидирането на грузинския гражданин. Две метростанции в центъра на руската столица са били разтърсени от самоубийствени атентати 29 март 2010 г. Заради действията на две жителки на южната република Дагестан са загинали 41 души. Действащата в Русия, Грузия, Ирак и Сирия групировката Имарат Кавказ е поела отговорността за терористичния акт. Самият Хангошвили обаче не е влизал в ръководството на ислямистката организация. Той също не е бил издирван от Русия или други страни за тероризъм.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби