Полицаи бият тревожна аларма за празниците

loading...

 

През тази година ще имаме повече полицейски ресурс, който ще включва както униформени, така и цивилни служители. По време на празниците сме създали такава организация в ''Криминална полиция'', че работата да не спира. Това заявиха на брифинг представители на ''Криминална полиция'' относно предприетите мерки за недопускане на инциденти, свързани с джебчийски и домови кражби през предстоящите празнични и почивни дни

Служителите на МВР ще вземат всички мерки, за да опазят живота и здравето на всички граждани по време на празниците, допълниха още те и апелираха хората да предприемат съответните мерки за защита на дома им, ако решат да отсъстват от него по време на празниците.

,,Лицата, които обират домове, се въртят около блока, оглеждат се, слизат от кола, после пак влизат… така че е хубаво и съседите да бъдат бдителни, когато забележат такива лица, които не познават или се държат подозрително.

Ако имате стабилна блиндирана врата с добър заключващ механизъм, със сигурност ще затрудните крадците да проникнат в жилището ви. Нека хората да се замислят за сигурността на домовете си, да говорят със специалисти, ако трябва'', коментираха още от СДВР и определиха като градска легенда, че крадците упоявали хората, след което обирали дома им. По отношение на джебчийските кражби бе разкрито, че те са намалели с почти наполовина в сравнение с миналата година, но все още продължават да бъдат практика сред криминалния контингент.

От СДВР уточниха, че в момента тенденцията е такава, че джебчиите са изоставили моловете и са се насочили към градския транспорт. ,,В заведенията за бързо хранене и ресторантите е хубаво също да бъдем внимателни, защото там също стават такива престъпления, нека бъдем по-внимателни за вещите ни'', допълниха на брифинга от СДВР.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби