Паника в САЩ заради повиквателни от армията

loading...

 

Предвид рязкото изостряне на отношенията между Вашингтон и Техеран, редица американски граждани са станали жертва на „недоброжелатели“, които им изпратили фалшиви електронни повиквателни за армията, съобщи CNN. Във фалшивите съобщения е подчертано, че получателите трябва да се явят незабавно в най-близките казарми, откъдето да бъдат изпратени в Иран. Отказалите призива са заплашени с тежки глоби и наказание лишаване от свобода до шест години.

Съобщенията съдържат граматически грешки и предлагат контакти с несъществуващи официални представители. Предвид широкото им разпространение обаче от командването към американската армия, което се занимава с подбора, обявиха, че тези „призовки“ са фалшификати. „USAREC получи множество обаждания и имейли относно тези фалшиви текстови съобщения. Не искаме американците да се съмняват – тези съобщения са неверни“, се казва в съобщението, публикувано на уебсайта на командването.

Задължителният призив в армията е премахнат в САЩ през 1973 г. след изключително непопулярната война във Виетнам. Телевизията припомня, че решението за обявяване на мобилизацията в страната се взема от Конгреса на САЩ, което след това трябва да бъде одобрено от президента.
 

Tags:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби