Рецидивист отново влиза в затвора за наркотични вещества

loading...

 

 

Рецидивист влиза за пореден път в затвора за притежание на канабис. И. Г. получи от районния съд в Петрич 7 месеца затвор, като делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Младият мъж излязъл за последно от затвора на 8 януари 2019 г. Няколко месеца по-късно отново извършил престъпление. През юли се сдобил с малко количество канабис. Тъй като вече бил осъждан за държане на наркотици, решил да остави торбичката в дома на майката на своя познат А. Г., която живеела близо до дома му. Казал й, че това е чубрица. През следващите няколко дни ходил да взима по малко от канабиса. На 23 юли около 4 часа, отново поискал да вземе от наркотика, но приятелят му не бил съгласен да го притесняват по това време на денонощието и двамата се скарали. По време на кавгата, А. Г. разбрал, че оставеното вещество не било чубрица, а канабис и веднага се обадил на тел. 112 и съобщил за наркотика.

На място били изпратени дежурни полицаи, които иззели торбичката. Оказало се, че в нея има 18 грама марихуана.

Пред съда И. Г. признал вината си и казал, че съжалява за извършеното. Заради многото осъждания, които явно не са изиграли възпитателна роля, съдът в Петрич му наложи ефективно наказание.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби