Удрят Васил Божков по искане на САЩ?

loading...

 

 

 

„Акцията срещу Васил Божков е след посещението на главния прокурор и ръководителите на служби в САЩ. Там очевидно се е говорило за корупцията и недосегаемите олигарси у нас. Именно заради това се започна разследване срещу бизнесмена”. Това предположи пред Lupa.bg бившият главен секретар на МВР и преподавател в НБУ проф. Николай Радулов.

„Божков е със седем обвинения. До колко обаче те са подкрепени с доказателства? Много често първо се демонстрират обвинения, след това в съда се оказва, че няма доказателства за тях. Дано този път не е така. В публичното пространство вървят най-различни верси за разследването на бизнесмена.

Една от тях е свързана с желанието на някого да му бъде присвоен бизнеса. Друга версия е да му бъде взет хазарта с цел да се припират през него пари”, коментира експертът.

Според него Васил Божков засега няма да се върне в България. „Всеки нормален човек в неговото положение не би се завърнал. От години прокуратурата използва предварителния арест не като мярка за неотклонение, а като място за натиск и изтезание. И аз, ако съм на мястото на Васил Божков, не бих се върнал. Той не е изчезнал, вдига с охота телефона си”, каза Радулов.

По думите му случаят с хазартния бос прилича на сагата с КТБ. „Нахлуване, конфискация, проверки, изземвания...

Главното действащо лице би трябвало от месеци да е наблюдавано, а той спокойно се качва на колата си и заминава на някъде. Божков не е в държава в ЕС и не е в държава, с която имаме споразумение за връщане на разследвани лица”, смята бившият главсек.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби