Ще се проведат ли Олимпийските игри в Токио? Организаторите са доста притеснени от разпространението на коронавируса

loading...

 

 

 

Организаторите на олимпийските игри са „изключително притеснени“ от разпространението на коронавируса преди Игрите в Токио, които трябва да бъдат открити на 24 юли, предаде БНР.

Тоширо Муто, изпълнителен директор на Организационния комитет на Токио 2020, заяви, че доверието в събитието ще бъде засегнато, освен ако огнището на вируса не бъде бързо овладяно.

Близо 25 000 случая на вируса са потвърдени в Китай, където броят на смъртните случаи вече е над 490 души. Двама души са загинали извън Китай - един в Хонконг и един във Филипините - докато 10 други имат симптомите и са поставени под карантина на японски круизен кораб.

„Ние сме изключително притеснени в смисъл, че разпространението на инфекциозния вирус може да засегне набраната инерция за Игрите. Надявам се, че той може да бъде изкоренен възможно най-бързо. Планираме да си сътрудничим с МОК (Международен олимпийски комитет), МПК (Международен параолимпийски комитет), правителството и град Токио за справяне с болестта", заяви Муто, цитиран от Ройтерс.

Сабуро Кавабучи, кмет на олимпийското село каза, че ще направят всичко, за да защитят спортистите. „Надявам се от сърце да успеем да преодолеем това (вируса; б.р.) и да проведем гладки олимпийски игри", каза той. „Ще направим всичко възможно, за да защитим спортистите и да им позволим да се представят най-добре", допълни Кавабучи.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби