Термокамери - няма такова нещо! А ти с фанфари ли искаш да ти мерят температурата?

loading...

 

 

Един пост в социалните мрежи вся доста смут сред целокупното българско население - особено у онези, които пътуват често. Коронавирусът се чувства все по-осезаемо, особено от момента, в който стана ясно, че Италия изтърва положението.

Десетки българи са под карантина. Стотици се връщат от чужбина всеки ден и минават през двата терминала на летище София. И понеже са информирани, знаят какви мерки се взимат на други летища, за да се пресече евентуална зараза със смъртоносната болест. И очакват, че на нашенското летище всичко ще е точно така, както са чели и виждали по други места. Но... един българин очевидно е разочарован от начина, по който "е минал" контрола на летище София. Ето какво сподели той във Facebook:

"Летище София, 11:30 часа, 25 февруари. Пристигам заедно с още стотици хора от Доха - един от огромните летищни хъбове - хората пристигат от Виетнам, Тайланд, Индонезия, Филипини и още и още.

Първо впечатление - никакви мерки за контрол - от ръкава на самолета ни пускат директно в човекопотока с останалите пътници, пристигащи и заминаващи.

Термокамери за телесна температура? Няма такова нещо... Лекарски екипи ли? Отново - не. Опашката за проверка на паспортите - връщат хора, идващи от “рискови” дестинации, за да попълнят декларации, че не са болни?!?!?

Всеки, изпратен да попълни декларация, се връща с обяснението, че са му казали - няма нужда, минавай. Иначе, служителите на граничен контрол са екзалтирани от присъствието на медиите на летището днес - ще ги дават по телевизора довечера, голям кеф.
Истината - нулев контрол върху пътниците, ама наистина - НИЩО!

Пристигам от Филипините, където на пристанище, построено от нахвърляни камъни, и пристигащи лодки с по 5-10 души има по двама лекари, мери се температурата на всеки и се преглеждат пътуващите за симптоми на грип... Попълват се информационни карти с история на пътуването, телефони, адреси, имена...

Да не дава Господ някой носител на коронавируса да влезе в България, че ще приключим филма за нула време. Иначе, имаме стабилност..."

Постът на мъжа, който беше разпространен мълниеносно, разбира се, предизвика много коментари в социалните мрежи. Един от тях е показателен за това какво мислят огромната част от хората:

"Къде видя безхаберие, всичко на летището се контролира. Защо очакваш да е показно, с фанфари ли искаш да ти мерят температурата? Ако пък е обратното, ще мрънкаш кви опашки, кви тем подобни!"

Напомняме на всички казаното от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който в началото на месеца направи извънредна проверка на летище „София“. Според него, когато отиват към гишетата, всички пътници, преминаващи през летището, се засичат от термокамери, които определят точната им температура. От което става ясно, че въпросните термокамери са невидими за пътниците. Когато температурата е над 37 градуса, пътникът се отвежда в специална стаичка и попълва анкетен лист, дава му се брошура за действията, които трябва да предприеме след това, обясни тогава министърът. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби