Юрий Борисов: Заповедта за ареста ми беше несправедлива

loading...

 

 

Бившият главен редактор на вестник "Дума" и секретар на движение "Русофили" Юрий Борисов е осъдил МВР заради ареста си на 9 септември миналата година покрай шпионския скандал с движението. Той беше задържан по разследване за шпионаж, бил е разпитан и след това освободен.

"Решението е окончателно, МВР няма да го обжалва. Тази заповед за арест беше несправедлива, нанасяше ми удари на репутацията, исках справедливост", обясни в предаването "Тази сутрин" Юрий Борисов.

Той посочи две хипотези за неговото задържане. "Едната е сплашване на национално движение "Русофили", тъй като не бях арестуван само аз, имаше сплашване и още няколко човека арестувани, разпити. Втората ми хипотеза е, че са имали намерение да ми повдигнат обвинение, но в един момент са се отказали и ме превърнаха в свидетел", посочи още секретарят на движение "Русофили".

Тревожното в тази атака е, че всъщност това е политическо преследване за мироглед, за отстояване на позиция, за несъгласие с властта и оспорване на политики, отбеляза Борисов. По думите му това сплашване е дошло изненадващо, но не алогично.

"Ние атакувахме и членството ни в НАТО, и външната ни политика, имаме реакционна дейност в страната, имаме много симпатизанти, работим за създаването на международно русофилско движение. Много неща се натрупват", посочи още Юрий Борисов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби