Закопчаха мъж за имотна измама в Слънчев бряг

loading...

 

 

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир С.

Той е обвинен за това, че през м. 10.2017 г. в к. к. „Слънчев бряг“, общ. Несебър и в гр. Бургас, в качеството на длъжностно лице – управител на търговско дружество с предмет на дейност търговия и посредничество с недвижими имоти, в условията на опасен рецидив, възбудил и поддържал заблуждение у гражданин на Израел, че ще му посредничи за покупка на недвижим имот – апартамент, находящ се к. к. „Слънчев бряг“, общ. Несебър, като води преговори със собствениците на имота за намаляване на първоначално обявената от тях цена, както и че ще съдейства за извършване на покупко-продажбата пред нотариус, и така мотивирал пострадалия да му предаде сумата от 22 000 евро, с което причинил на последния имотна вреда в големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл. 211, вр. чл. 210, ал. 1, т. 3 и т. 5, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Красимир С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият би могъл да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби