Ангела Меркел очаква до 70% от населението в Германия да се зарази с коронавирус, това са близо 60 милиони души

loading...

 

 

Канцлерът на Германия Ангела Меркел очаква до 70% от населението в Германия да се зарази с коронавирус (населението на германия е 83 700 000 души), съобщава "Билд". 

"Изправени сме пред предизвикателство, което никога досега не сме имали. Наистина зависи от нас... Основната тежест е върху Йенс Спан. Прави го наистина добре. Това също е стимул за близкото бъдеще. Защото кризата, разбира се, още не е приключила", добави тя.

Междувременно министърът на здравеопазването Йенс Спан посочи, че 80% от всички заразени хора ще преминат през епидемията без почти никакви симптоми.

"Не се нуждаем от класически стимули, а от ликвидност, за да противодействаме на коронавирусното въздействие", заяви Меркел пред депутатите в сряда, предаде "Ройтерс".

"Всичко несъществено трябва да бъде отменено", добави Меркел. "Игрите зад затворените врати не са най-лошото нещо, което може да се случи на тази страна."

Затварянето на границите на Германия, за да се предотврати разпространението на коронавирус, няма да даде резултат, каза министърът на здравеопазването Йенс Спан, отхвърляйки призивите да следва съседна Австрия, като отказва влизане на посетители от Италия.

В интервю по радио Deutschlandfunk, Спан заяви, че фокусът на сегашния подход на Германия към епидемията е да забави разпространението на вируса, за да се сведе до минимум пиковата тежест върху здравната система на страната, съобщава "Ройтерс"

"Вирусът е в Германия, вирусът е в Европа. Това е мисълта, с която трябва да свикнем. Още ще се разпространи, дори ако затворите всички граници. Рано или късно трябва да пуснете хората да влизат или да излизат и тогава започва да се разпространява отново."

Експерти оцениха смъртността от вируса в силна здравна система, каквато е в Германия е между 0,1% и 0,7%, каза той. Въпреки че Германия разполага с най-сериозната база от легла на глава от населението в Европа, нейната здравна система може бързо да бъде ненатоварена, ако вирусът се разпространи твърде бързо.

За да се избегне това, трябва да бъдат отменени големи събития като футболни мачове. Хората трябва да имат предвид разпространението на болестта в поведението си, независимо че ще живеят без концерти или кино, или посещенията на родители или баби и дядовци, които са по-уязвими поради възрастта си.

Той определи като "изумително" решението да не се прекратява футболен мач между Юнион Берлин и Байерн Мюнхен, предвиден да се проведе в Берлин в събота.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби