Корнелия Нинова упрекна Бойко Борисов! Тя го обвини, че всява паника у народа с изявите си и е по-добре да замълчи

loading...

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да ограничи изказванията си за коронавируса, защото с тях всявал повече паника.

На пресконференция в зала "Запад" в Народното събрание, където понастоящем са позиционирани журналистите, тя заяви:

"Борисов да се ограничи с изказванията си, защото с всяко изявление увеличава паниката сред хората. Няма как в едно изречение да кажеш "не се паникьосвайте" и в същото изречение - "това е един вид война".

Според лидерът на социалистите развитието на ситуацията с коронавируса у нас изисква реакция без паника, хладен разум, да се даде думата на сериозни хора и професионалисти. Затова тя обяви, че от БСП са готови като опозиция да съдействат с каквото могат за намиране на разумни решения.

БСП Още днес ще поискат от работодателските организации обективен анализ на ситуацията в икономически план и какви законодателни и социални мерки са необходими. Нинова призова да се мисли дългосрочно и комплексно, а не парче, както, по думите й, прави правителството на Борисов.

Лидерът на левицата упрекна изпълнителната власт, че не е била подготвена за инфекцията, а тепърва се шият и внасят предпазни средства.

"В Европа правителствата приеха пакет от конкретни бюджетни и социални мерки за подпомагане на родители, чиито деца са вкъщи и не могат да отидат на училище, а те - съответно на работа. Там се мисли държавнически и решенията се изпълняват веднага. Най-важно е да се овладее разпространението на коронавируса, но трябва да се гарантира и бъдещето, да се мисли за социално-икономическите последици, а в това отношение кабинетът не обсъжда нито финансови, нито законодателни мерки", категорична бе Нинова. 

Тя декларира, че с ръководството на парламентарната й група не са обсъждани въведените от днес мерки за работа в НС.

"Това е заповед на председателя на НС, издадена е вчера. Доколкото знаем, мерките са в изпълнение на предписанията на оперативния щаб и вероятно ръководството ги изпълнява", уточни Корнелия Нинова.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби