На съд! Съдят трима, задигнали 2 тона метали в Габрово

loading...

 

 

Районната прокуратура в Габрово предаде на съд трима за кражби на метални части от тъкачен цех, съобщи от държавното обвинение.

Обвинението срещу тримата е за това, че за периода 02.01.2020 г. – 05.01.2020 г., в Габрово, Б.В. /при условията на опасен рецидив/, Й. А. и М. А. /при условията на продължавано престъпление/, отнели 1858 кг отпадъчно дебело желязо на обща стойност 510,55 лв, от бивш тъкачен цех.

Обвиняемите живеели в близост до сграда, в която се помещавал бивш тъкачен цех. Цехът не работел от години, но в него се съхранявали голямо количество различни резервни метални части /желязо, чугун/ за тъкачните машини. Обвиняемият Б. В. бил влизал в тъкачния цех и вземал различни вещи, поради което познавал разположението на сградата.

На 02.01.2020 г. той предложил на Й.А. и М. А. да отидат в цеха и да откраднат различни метални вещи, които да предадат за скрап. Тримата напълнили няколко чувала с металните части /427 кг/. Отнесли и ги скрили в задната част на сградата, в която живеели. На следващата сутрин продали желязото в пункт за метални отпадъци.

Същата вечер – 03.01.2020 г., отново отишли до цеха и взели метални детайли с общо тегло 817 кг, които също предали за скрап. На 05.01.2020 г., за трети път извършили кражба на метални части /с общо тегло 614 кг/ и ги предали за вторични суровини. Обвиняемият Б. В. е осъждан – има 14 присъда за извършени кражби. По искане на прокуратурата е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби