Още 6 нови случая на коронавирус в Сърбия

loading...

 

 

В Сърбия до момента са регистрирани 41 случая на заразяване с коронавирус, съобщи Министерството на здравеопазването на специално създадената си страница „covid19.rs”.

До 08:00 часа тази сутрин в националната референтна лаборатория на института „Торлак” са проверени общо 256 лица.

Според данни от последния доклад, на 13 март са изследвани 17 души, от които 6 са дали положителна проба, а 11 са били с отрицателни данни за наличие на COVID-19.

Сред лицата със съмнения за коронавирус е председателят на Футболния съюз на Сърбия Славиша Кокеза, който е настанен в инфекциозна клиника в Белград.

В Сърбия са забранени всички обществени прояви на закрито с над 100 участници, което се отнася и до сватби, кръщенета, рождени дни и други традиционни мероприятия. Забранени са събирания в заведения за обществено хранене, кафенета, дискотеки и др. Забранени са посещенията в домове за възрастни, присъствието на публика по време на футболни мачове. Образователните институции и детските градини все още работят, въпреки настояването на синдикатите в образованието и на опозицията.

Затворени са 44 малки гранични пунктове, забранено е влизането в страната на хора, които идват от огнища с коронавирус, както и за всички чужденци, пристигащи от Румъния, съобщи МИА.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че правителството е създало два кризисни щаба – единия за борба с коронавируса, а другия – за преодоляване на ефекта върху икономиката на страната.

Производителите на масло, брашно, захар, вода, пелени и други продукти в Сърбия съобщиха, че няма проблеми с производството и снабдяването, въпреки че в Белград има 100 % увеличено търсене, и успокояват потребителите, че няма необходимост да се запасяват.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби