Варненци, луди ли сте?

loading...

 

 

Минералният басейн, разположен край Офицерския плаж във Варна и известен като "Топлата вода", се полза през цялата година от варненци, предимно възрастни хора. Даже го нарекоха "басейна на народа". Няма лошо. Но... да се къпеш в такъв басейн, в който дори няма санитарен контрол, а пречистването и почистването му са доста съмнителни, и то по време на пандемия... си е меко казано лудост!

Но е факт! Днес полицейски екип едва е успял да убеди къпещите се да излязат заради карантината. Много се надяваме, че басейнът ще бъде източен. А варненци най-после ще станат малко по-отговорни.

Пак днес стана ясно, че още три досъдебни производства пое на специален надзор Апелативната прокуратура във Варна. Две от тях са били образувани от Териториалното отделение в Девня, а едното е на Районната прокуратура във Варна, съобщиха от прокуратурата в морския град. 

Те са за нарушаване на наредбата, правилата и мерките, издадени против разпространяването на заразна болест, каквато е коронавирусната инфекция – престъпление по член 355, ал. 2 от НК. Деянията са извършени по време на обявеното извънредно положение заради COVID-19, свързано със смъртни случаи.

Прави впечатление, че често сред нарушителите са шофьори на товарни камиони, които след завръщането си в страната не изпълняват карантинния период от 14 дни, а отново поемат зад граница.

Другите случаи са на варненци, завърнали се от рискови страни, най-често Италия, които използват престоя си тук за лична работа.

По време на пандемията от COVID-19 и извънредното положение във връзка с това прокуратурата напомня, че си дължим взаимно отговорно поведение, като едно от нещата е социалното дистанциране.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби