220 са вече потвърдено болните от коронавирус в България

loading...

 

 

Има още 2 случая от пробите, които трябваше да се доизследват за коронавирус през вчерашния ден. И двата са в Пловдив, мъж на 35 години и жената е над 60 години - приети са в болница, като не са видимо контактни с предишни болни в областта. Общо потвърдено заразените в България вече са 220 души. Това заяви генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

По думите му, 17 дни след пускането на всички хора от круизния кораб Diamond Princess там все още се намира коронавирус. Затова и е необходима "фанатична дезинфекция", заяви Мутафчийски.

На въпрос каква е разликата между свинския грип и коронавируса, след като през 2009 година в България имало 100 000 души в болница, началникът на Националния център за заразни и паразитни болести професор Тодор Кантарджиев обясни, че става въпрос за промяната на грипния вирус. През 2009 година имаше страх, че няма достатъчно изграден имунитет заради мутация - в свинския грип. При грипа смъртността е 0,2-0,5%, докато при коронавируса процентът е по-висок и той изисква дълго лечение, подчерта Кантарджиев.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби