276 станаха потвърдено болните от коронавирус в България - от почти 6500 теста

loading...

 

 

За последните 24 часа има 33 нови случая на коронавирус, т.е. още 12 нови случая от 17:00 часа вчера. Така потвърдено болните с лабораторен тест са 276, заяви началникът на Националния кризисен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Сред новите случаи има две деца - 8 и 3 години. Те са контактни с болен лекар. Няма нови интубирани случаи. Направени са 6458 теста досега, включително потвърдителни т.е. не са тествани точно 6458 души.

Вече са изработени препоръки как ще бъдат освобождавани от болница пациенти в добро здравословно състояние, но неизчистени от COVID-19. Те ще остават 21 дена под домашна карантина. Обмисляме препоръка ако един човек е болен от коронавирус, цялото семейство да се счита за болно и да стои под медицинска карантина (21 дни поне, преди да се прави тест дали вирусът се е изчистил).

На този етап 7473 са подготвените легла за болните от коронавирус, 1137 са в София. Интензивните легла са 1347 т.е. толкова са с респиратори, над 500 са в столицата, обясни Мутафчийски. По думите му, това е към момента.

"Българите могат да се върнат към нормалния си начин на живот, след като изпаднат от абсолютно ненормалния си живот в пика на епидемията", подчерта Мутафчийски.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби