Още 30 нови случая на заразени с COVID-19, заяви генерал Мутафчийски

loading...

 

 

Случаите на COVID-19 у нас са 611. Има 30 нови заразени, от тях в болница са 18. Това съобщиха на редовен брифинг от Нащионалния оперативен щаб.

33-ма са медицински персонал. Лекарка на 62 години е новият случай

48 човека са излекувани. Жена на 70 години от Пазарджик е сред тях.

Мъж на 72 години е починал в Шумен. 24-ма са починалите. Средната възраст при тях е 65,2 г.

27 са в интензивни отделения.

Най-много за болнично лечение са приети в София.

Това обяви ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в Министерския съвет.   

Сред изследваните над 1000 полицейски служители двама от тях са с антитела, които показват прясна инфекция, те ще бъдат допълнително изследвани, обяви д-р Кунчев.

Други 7 имат изградени антитела, които показват, че инфекцията е преминала.

Военните служители също са изследвани. Моряци, прибиращи се от Румъния, също ще бъдат подложени на тестове, няма оплаквания сред тях.

Засега се оказва съвсем правилна стратегията на правителството и на здравните власти, че масово изследване ще бъде скъпо и недостоверно, заяви ръководителят на ВМА.

В интернет има наистина доста лекарствени продукти, някои от тях напълно фалшиви. Подадени си сигнали, но в това отношение Наказателния кодекс трябва да се оправи, посочи Мутафчийски.

Утре ще се тестуваме на живо пред вас, ще тестуваме и вас, обърна се Мутафчийски към журналистите, като по този начин иска да покаже пред обществото как функционира масовото тестване. 

Очаквайте подробности!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби