Полицията провали протеста срещу извънредното положение

loading...

 

 

Фейсбук стресна властта и управляващите напълниха центъра на София с полиция. В продължение на няколко дни няколко групи в социалната мрежа събираха хора за протест, който трябваше да се случи днес пред парламента.

В резултат на виртуалните закани на гражданите, които се обявяват против безкрайното протакане на извънредното положение,

днес преди обед центърът на столицата около Народното събрание и бул. "Васил Левски" буквално беше блокиран от полиция. Превантивно – за да предотвратят всякакви опити за демонстрации и да провалят планираното събитие.

Сред инициаторите на протеста беше лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Участници в планираната демонстрация срещу извънредното положение споделиха вчера пред Lupa.bg, че хората в туристическия бранш, ресторантьорството, хотелиерството са без никаква работа, таксиметровите шофьори също, а правителството не взима никакви мерки да им помогне, както става в другите държави.

Вчера единомишлениците във фейсбук бяха убедени, че "ако се обединим всички заедно, никой няма да може да ни спре - нито полицията, нито жандармерията!" Точно жандармерията  обаче днес им показа, че е в състояние и може да го направи.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби