Обсъждат облекчаването на мерките за посещаването на парковете

loading...

 

 

Няма основания да бъдат облекчени пътуванията от и към столицата, тъй като София все още е най-голямото огнище. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски по повод блокадата на града.

Той коментира още и дали ще има облекчаване и на други мерки и ще бъдат ли въведени нови.

„В повечето търговски вериги се спазва физическа дистанция и ред на допускане на клиентите. В София имаше нарушения на търговските обекти, където се струпваха клиенти, което застрашава здравето, както на тях така и на персонала. Отправени са съответните препоръки и здравната инспекция въпреки голямата си натовареност ще вземат отношение в тази насока“, коментира още той.

Той заяви, че у нас от търговските вериги не работят само моловете, което е предприета мярка в цял свят.

В момента се обсъждат облекчаване на мерките в парковете, като се анализират какви може да бъдат опасностите. Това, което най-вече притеснява щаба е събирането на групи и пиенето на алкохол по поляните.

„Облекчаването на мерките е нещо, което би трябвало да има обективно отражение на ситуацията в България. Ситуацията не се преекспонира, а продължава да бъде тревожна според нас. Един от най-важните критерии за освобождаване на мерките, които най-активно се коментират в целия западен свят, е капацитетът на здравните заведения. От последните пет дни България се катери нагоре. Виждате, че се оформят огнища, които все по-ясно се открояват и цел на щаба и всички свързани с това е да се тушират навреме тези огнища да не се разраснат“, заяви Мутафчийски.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби