Премиерът Борисов заяви при какви условия ще се махне ограничението за парковете

loading...

 

 

Искам специално да благодаря на колегите от МВР за работата им по време на извънредно положение. Министър Маринов предложи по 650 лева награда за полицаите на първа линия, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът нареди от днес да се започне изплащането им.

"С четири милиарда и половина ще помогнем на българската икономика", това заяви финансовият министър Владислав Горанов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Горанов представи нови варианти за помощ на бизнеса. Целта - преодоляване на икономическата криза. 

"Първата мярка е свързана с програмата през ББР за отпускане на безлихвени кредити до 4 500 лева", поясни финансовият министър.


"Вторият инструмент е кредити за осигуряване на ликвидност на малки и средни предприятия", допълни Горанов и поясни, че срокът за кандидатстване за тази програма е до края на 2020 година.

"Инструмент за капиталови инвестиции отново чрез Фонда на фондовете. Той е насочен към компании, които ще възстановят икономиката ни след края на пандемията. Инвестицията е около 800 хиляди лева", каза финансовият министър, който поясни, че това не е нова мярка, но е изключително атрактивна в момента.

"Дай Боже след 13 май да мине всичко. От вчера до днес имаме пет облекчени мерки", категоричен бе министър-председателят.

"Ние не сме забранявали това, което сега започнаха да разпускат в другите страни. Не сме ограничавали малките магазини, веригите, малките магазини, пазарите. В България ходенето по улиците не е облекчено. Вчера обикалях, за да видя – то си беше като в един обикновен ден."

В България няма вечерен час, никой не ги пресира, коментира още той.

"Ако забележим, че кривата не е толкова стръмна, ще освободим парковете и планините при много строг ред. Надявам се поне тук да бъдем дисциплинирани, защото ще стане голям проблем. Но до тогава да видим данните на Щаба. Към момента нищо не ни кара да бъдем оптимисти", посочи премиерът.

Очаквайте подробности!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби