ГЕРБ няма да участва на заседанието на парламента

loading...

 

 

Управляващите от ГЕРБ няма да участват в извънредното заседание на Народното събрание, на което трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. Това обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова на брифинг в парламента преди минути.

"Решението ни да не участваме има няколко важни аспекта. В парламента се събират народни представители от 264 общини. За всяко заседание работят над 200 представители на администрацията на парламента. Не е добре ние, които призоваваме хората всеки ден да не се събират, да направим огнище на заразата, което да се разнесе в цялата страна. Ние сме парламентарна република и парламентът работи и в извънредно положение. Това означава, че трябва да се събира за важни решения. Не считаме, че днешното заседание, посветено на парламентарния контрол, изискано от колегите от БСП, има значение такова, че да правим подобно събиране на незнайно колко вирусоносители. Това, че няма да се съберем днес, не значи, че парламентът не работи", заяви Стоянова.

Причината – според партията няма нужда от такова събиране на депутати, НС работи в режим на извънредно положение, въпросите на опозицията получават отговори и в писмена форма, а днешното изслушване е щяло да се ползва само за пиар от страна на БСП.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби