Два нови случая на заразени в Пловдив!

loading...

 

 

Заразен с коронавирус е и лекар от Спешната помощ в Пловдив. Здравните власти издирват пациентите, с които той е бил контактен. Извънредната ситуация наложи незабавно да започне тестване на всички 110 служители, работещи в центъра за Спешна помощ в града, съобщи Нова.

Заместник-директорът на Спешната помощ в Пловдив д-р Димитър Христозов съобщи, че се очакват резултатите от още осем проби. Служителите, които са на първа линия, нямат оплаквания, посочи той.

Според Христозов служителят с коронавирус се е заразил извън работата си. Пациентите, които той е преглеждал, няма данни да са показали симптоми на инфекцията. „Преди 13 април той е бил контактен с около 7 пациенти. В последния ден, когато се е оплакал от хрема, е прегледал само един и е освободен от работа”, допълни зам.-директорът на Спешната помощ в града.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви, че общината има готовност да извърши епидемиологично проучване между 500 и 1 000 души от града, по препоръка на Националния оперативен щаб.

„Методиката ще бъде приета в здравното министерство, след което ще ни бъдат дадени указания, ще бъдат избрани и тестовете. От нас ще се изисква да направим добра и стройна организация”, допълни тя.

На сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб, стана ясно, че момиче на 14 години също е заразено с коронавирус.

То е в леко състояние и не е прието в болница. Общо два са новите случаи на заразата. В Пловдив ще се проведе масово тестване за коронавирусната инфекция (COVID-19).

Ще бъдат взети проби от между 500 и 1000 души на случаен принцип.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби