Охранителен шеф в Пловдив, спипан с две касети пари, отива на съд!

loading...

 

 

Ръководител на голяма охранителна фирма в Пловдив, когото задържаха за присвояване на 1.5 милиона лева, е оставен в ареста от Апелативен съд – Пловдив. Днес съдът потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което законосъобразно и обосновано спрямо Е. К.е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу Е. К. е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева. От 13 години той работел като ръководител на местния офис на ВИП Секюрити ООД, град Пловдив. Според обвинението в продължение на година и половина Е. К. присвоявал пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града.

При задържането му полицията е иззела две касети с пари, които били до бюрото му, без да са пломбирани.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, правилно окръжният съд е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Е. К. към обвинението, което му е повдигнато.

Съдът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение, има опасност обвиняемия да се укрие при майка му, която живее и работи в Италия. Този риск произтича от тежкото наказание предвидено от закона – лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право да заема определена длъжност и професия.

Определението е окончателно. Заседанието се проведе чрез поддържана през цялото време видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която присъстваха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби