Факт! България дари повече за битката с вируса от САЩ, Русия и Китай

loading...

 

 

Невероятно, но факт! България дари повече от САЩ, Русия и Китай за битката с коронавируса. Причината е, че трите големи икономики не участваха на проведената вчера донорска конференция за събиране на средства за разработване на ваксина и лекарства и не дадоха цент, информира Би Би Си.

 

Участвалите на конференцията събраха 7,4 милиарда евро, като България успя да задели €100 000.Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обаче не участва на форума. Британската медия отбелязва, че Вашингтон пропуска възможността да бъде глобален лидер в борбата с новия вирус.

 

Русия също не беше представлявана на конференцията. Китай пък бяха представлявани само от посланика си в ЕС, но Пекин не обеща финансиране за разработване на ваксина и лечение.

 

Американски представители подчертаха, че огромните качества на правителството и частно финансиране ще помогнат за създаване на ваксина. Но подходът "върви сам" на двата гиганта във фармацевтичната индустрия - САЩ и Китай - изпраща тревожен сигнал.

 

Европейската гледна точка е, подкрепяна от много други държави по света, че всяка ваксина трябва да бъде разглеждана като собственост на световното общество. Има опасения, че се създава надпревара кой първи ще създаде ваксина.Страхът не е толкова, че Китай и САЩ няма да предоставят ваксина на други, а по-скоро това, че държавите трябва да действат заедно при проучванията, производството и разпространението, за да осигурят невероятен брой дози на световното население.

 

Подходът на Доналд Тръмп е в съответствие с кредото "Америка първа".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби