Мъж отиде до магазина за цигари, струваха му 5000 лева!

loading...

 

 

70-годишен безимотен от Омуртаг получи сурово наказание за това, че отишъл да си купи цигари, докато бил под карантина. След одобрено споразумение той е наказан с глоба от 5000 лв., 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото и пробационни мерки за 6 месеца. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

 

Нарушителят, Хасан, се прибрал от Германия на 24 март. Дадено му е било предписание за домашна изолация в срок от две седмици. На 1 април, обаче мъжът не бил намерен на подадения адрес. Полицаите го срещнали на улицата и той обяснил, че ходил за цигари в магазина.

 

След приключване на досъдебното и предявяване на обвиненията той сключил споразумение с прокуратурата в Омуртаг, което е одобрено от съда. Пробационните мерки, които са му наложени, са задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи два пъти седмично с пробационен служител в продължение на 6 месеца. В рамките на година пък трябва да положи и безвъзмездния труд в полза на обществото.

 

В миналото мъжът имал кражби, но от години не бил проявяван, бил по чужбина. Нямал имоти и глобата едва ли можело да бъде платена, предположиха хора от града.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби