Градският транспорт в София с намалено работно време

loading...

 

 

Градският транспорт в София ще продължи да се движи с намалено работно време вечер до края на юли. Както и досега градските линии ще работят до 22 ч, а крайградските - до 22,30 ч. Това решиха съветниците от транспортната комисия към СОС на извънредно заседание днес.

 

През този период Центърът за градска мобилност ще направи анализ на пътникопотока по всички линии. Ще се направи и актуализация на икономическата рамка, обясни зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев.

До края на юли в столицата няма да се движат и четирите автобусни линии на нощния градски транспорт. Причината е, че и преди обявяването на извънредното положение у нас, те се ползват от много малко пътници и пускането им в момента е нерентабилно.

 

За този срок се спират и две автобусни линии - 294 от метростанция "Г. М. Димитров" до Студентски град и линия 306, която се движи в "Младост 2". Причината е, че натоварването на двете линии по време на извънредното положение у нас, е било средно по трима пътници на курс, уточни Кръстев.

 

С предложените промени транспортната задача за тази година се намалява с 3,2%.

 

До 2 седмици ще предложим промени в движението по най-натоварените линии, като ще пуснем още коли по тези, по които има повече пътници. Една от тези линии е автобусната 111, обясни шефът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Спор между съветниците обаче предизвика предложението на администрацията автобусните линии до планината Витоша и парка "Врана" да продължат да не работят.

 

Да бъдат пуснати тези линии, настоя общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев. Той поиска автобусите 66 и 63, които возят да планината, да работят поне през уикендите.

 

Същото искане отправи и общинският съветник от "Демократична България" Тома Белев. 

 

 В крайна сметка комисията реши, че автобусните линии 63, 66, 103 и 122, които возят до планината Витоша и парк "Врана" няма да работят до 14 юни, тоест до срока на въведената извънредна епидемична обстановка у нас. Окончателното решение за пускането им, комисията ще вземе на следващото си заседание.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби